Nederlands Engels Duits 
Doma Nieuws

Madame Darkness kom naar de Doma SM Suite

Madame Darkness kom naar de Doma SM Suite.

Wil je een afspraak met haar neem dan contact op.

https://www.domasmsuite.nl/meesteres-den-haag/mistress+DarknessMistress Annabella Kom Naaar Doma SM Suite

Mistress Annabella uit Schotland bezoek Doma SM Suite.

Neem contact op voor een sessie

https://www.domasmsuite.nl/meesteres-den-haag/meesteres-Annabella
Nieuwsarchief

Nieuws Archief

Hoe de kijk op SM kan veranderen!!!


Hoe de kijk op SM kan veranderen!!!

Latex, zweepjes, tepelklemmen, rubberen ballen in je mond. Mensen die daar van houden zijn minder neurotisch en paranoïde dan mensen die 'gewoon' in de missionarishouding aan seks doen. Tot die opmerkelijke conclusie komt een psycholoog van de Universiteit Tilburg na een studie van de BDSM gemeenschap.

Psycholoog Andreas Wismeijer onderwierp liefhebbers van het harde werk en gewone huisvrouwen online aan een psychologische test. Die test legde de nadruk op persoonlijkheid en houding ten opzichte van relaties. Ook werd gekeken hoe mensen staan ten opzichte van afwijzing en welzijn.

Uit het onderzoek blijkt dat bdsm-mensen gelukkiger zijn, zich minder onzeker voelen in relaties en weinig angst hebben voor hoe anderen over ze denken. Ze lijken daarmee geestelijk gezonder dan mensen die aan gewone 'vanille-seks' doen. Volgens de onderzoeker kan dat komen omdat ze eerlijker zijn over hun wensen in bed.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat de meeste mannen dominant zijn, terwijl de overgrote meerderheid van vrouwen onderdanig is. Een klein gedeelte van beide seksen wisselt van rol.

Gelezen op MSN nieuws

 

Mensen met seksuele fetisj zijn psychisch gezonder'

Personen die zich overgeven aan seksuele fetisjen zouden psychisch gezonder en gelukkiger zijn dan mensen die er een normaal' seksleven op nahouden.

Foto:  AFP

Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Tilburg naar psychologische gezondheid. Mensen met een voorkeur voorbondage, discipline, sadisme en masochisme (BDSM) scoorden op zowel psychologisch als persoonlijk vlak beter dan personen die geen seksuele fetisjen hadden.

Volgens experts komt dit doordat mensen met een seksuele fetisj extraverter zijn, open staan voor nieuwe ervaringen en minder neurotisch zijn, dat meldt Daily Mail.

Andreas Wismeijer, psycholoog van de Universiteit van Tilburg, stelt dat BDSM-beoefenaars niet afwijken van de algemene bevolking, maar als er verschillen zijn, dan is dat in het voordeel van de BDSM-beoefenaars. 

 

Vragenlijst

 

Voor het onderzoek werden 902 BDSM-fans gevraagd verschillende vragenlijsten in te vullen over persoonlijkheid, gevoeligheid voor afwijzing, geluk en stijl van gerechtigheid in relaties. Ook 434 deelnemers zonder seksuele fetisj werden ondervraagd. Alle deelnemers wisten niet waar het onderzoek exact over ging, alleen menselijk gedrag werd genoemd.

Uit de resultaten blijkt dat BDSM-beoefenaars niet meer verontrust zijn dan de algemene bevolking. Ook zijn ze minder dan het 'algemene publiek' gevoelig voor afwijzingen, gelukkiger en voelen ze zich zekerder binnen een relatie.

 

Dominaten en onderdanigen

 

Interessant is dat de rol die iemand speelt bij het uitoefenen van BDSM wordt gekoppeld aan het psychologisch profiel. Dominanten zijn het meest in balans, personen die juist genieten van dominantie scoren gemiddeld. Maar de onderdanige scoorde nooit lager dan de algemene groep op geestelijke gezondheid. Ze scoorden juist vaker hoger.

"Binnen de BDSM-gemeenschap werden de onderdanigen tot voorheen altijd gezien als de meest kwetsbaren, maar er is geen resultaat waarbij de onderdanige minder goed scoort dan de dominante", aldus Wismeijer.

 Door: NU.nl/Vrouwonline 

Af en toe het zweepje erover is goed voor ‘tussen de oren’

Laatst gewijzigd: maandag 3 juni 2013 - 11:15 | Auteur: Corné Verschuren

TILBURG - Mensen die zich overgeven aan seksuele fetisjen zouden psychisch gezonder en gelukkiger zijn dan mensen met een ‘normaal’ seksleven. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg naar psychologische gezondheid.

Fetisjisten raken seksueel opgewonden van bepaalde voorwerpen of rituelen. Denk aan voetfetisjisten die graag aan de tenen snuffelen, of mensen die zich het liefst in leer of rubber hullen. Met een zweepje of handboeien kunnen mensen een dominante of ondergeschikte rol aannemen.

Open staan voor nieuwe ervaringen
Mensen met een seksuele voorkeur voor bondage, discipline en sadisme en masochisme scoren zowel op psychologisch als persoonlijk vlak hoger dan mensen die zich niet met fetisjen bezighouden. Volgens de onderzoekers komt omdat mensen met een seksuele fetisj extraverter zijn, open staan voor nieuwe ervaringen en minder neurotisch zijn. De Daily Mail schrijft hierover. 

Andreas Wismeijer, psycholoog van de Universiteit van Tilburg, stelt dat sado-masochisten niet afwijken van de algemene bevolking, maar als er verschillen zijn, dan is dat in het voordeel van de SM-beoefenaars.

Onderdanigen en dominanten scoren gelijk
Voor het onderzoek werden 902 fans van SM, bondage en discipline gevraagd verschillende vragenlijsten in te vullen over persoonlijkheid, gevoeligheid voor afwijzing, geluk en stijl van gerechtigheid in relaties. Ook 434 deelnemers zonder seksuele fetisj werden ondervraagd. Alle deelnemers wisten niet waar het onderzoek exact over ging, alleen menselijk gedrag werd genoemd. 

"Binnen de SM-gemeenschap werden de onderdanigen tot voorheen altijd gezien als de meest kwetsbaren, maar er is geen resultaat waarbij de onderdanige minder goed scoort dan de dominante", aldus Wismeijer.

 
 
Printen
Corrigeren
Eerste publicatie: vrijdag 31 mei 2013 - 21:11

Trefwoorden: sekstilburguniversiteit van tilburguvtseksuele fetisjsadismemasochismebdsm

 Terug