Nederlands Engels Duits 
Doma Nieuws

Meesteres Noir terug bij Doma

Meesteres Noir was jaren een vast gegeven in Doma SM Suite en met groot genoegen kunnen we dan ook melden dat ze weer terug is op het oude nest. Ondertussen heeft ze niet stil gezeten maar onder andere meer dan 40 films gemaakt voor Kim Hollands Meiden van Holland. Vanaf nu kan je weer voor haar afzien in het hartje van Den Haag.

Boek snel een sessie met: Meesteres Noir

http://www.mrsnoir.nl/Winnares Tkw Awards 2017 als beste Dominante

Uit alle genomineerde is Mistress Diva Nikita Wilde van de Doma SM suite uitgeroepen tot de de beste Dominante van Nederland
Van harte gefeliciteerd namens al je dierbare slaafjes
Winnares Tkw Awards 2017 as Best Dominant
From all nominees, Mistress Diva Nikita Wild of the Doma SM suite has been named the best Dominant of the Netherlands
Congratulations on behalf of all your precious slaves
www.domasmsuite.nl
phone 0031(70)3601822Nieuws

Liefhebber over ‘pijnlijk onderwerp’ SM: ‘altijd plezier voor twee’


Liefhebber over ‘pijnlijk onderwerp’ SM: ‘altijd plezier voor twee’

voorheen onderwerp van gesprek. Fervent liefhebber John Storij nuanceert de onderzoeksconclusies en de hype rondom het seksuele voorkeursspel: “SM betekent altijd plezier voor twee.”

Hype

Wat voor veel mensen die Fifty Shades of Grey hebben gezien nieuw is, is voor John de normaalste zaak van de wereld. “Het blijft een film, maar ze hebben het leuk gedaan. Ik hoop dat SM door de film wat hipper wordt”, aldus de voormalige eigenaar van SM-club Doma uit Den Haag. “Zodra SM wat meer mainstream is, zal de taboe die erop rust iets afnemen.”

Kanttekening

Hetgeen waar Storij zich nog het meest aan stoort, zijn de mensen die kanttekeningen plaatsen bij SM. “Mensen denken bij SM altijd aan sadisme en moeten daarom niks van SM hebben. Iedereen die aan SM doet vinden ze maar raar. Dat is makkelijk gezegd zonder werkelijk te weten wat het precies is.” Volgens Storij is er bij SM geen sprake van sadisme. “In dat geval geniet er maar één persoon van het spel, terwijl SM altijd plezier voor twee betekent.”

Onderzoek

Uit het onderzoek van minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) blijkt dat een kwart van de 600 ondervraagden met misstanden te maken heeft gehad. Van de 27 SM-gerelateerde zaken kregen er elf een strafrechtelijk vervolg. Volgens onderzoeker Paul Gruter is het bewijs bij misstanden moeilijk rond te krijgen. “Beoefenaars spreken zelf hun grenzen af als het gaat om elkaar pijn doen. Mishandeling aantonen is daarom lastig, omdat dat per beoefenaar verschilt.”

Code

Storij meent beoefenaars van SM van te voren hun grenzen afspreken. “Dat moet je altijd doen, zeker als je iemand niet goed kent.” Er is volgens hem geen sprake van een spel als één partij de afgesproken grens overschrijdt. “Het is geen spel als het plezier niet evenredig is. Stop betekent stop, bij iedereen.”Terug